W dzisiejszej odsłonie - makaron z domowym pesto:) Robi się go szybko, a smakuje obłędnie! Zapraszam do wpisu :)
Przepis na 1 porcję:
- porcja makaronu tagliatelle (użyłam razowego)
- 150 g. piersi z indyka
- 2 plastry mozzarelli
Pesto:
- świeża pietruszka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- pestki słonecznika
- łyżka soku z cytryny
- pieprz cytrynowy
Pierś z indyka pokroiłam na kawałki, doprawiłam ulubionymi przyprawami i usmażyłam na patelni grillowej. Do pojemnika wrzuciłam pietruszkę, obrany czosnek, dolałam oliwę i sok z cytryny - następnie wszystko zblendowałam. Osobno na suchej patelni uprażyłam pestki słonecznika i dorzuciłam do gotowego pesto, doprawiłam pieprzem do smaku. Makaron ugotowałam al dente, odcedziłam, wrzuciłam z powrotem do garnka. Dodałam pesto i indyka, chwilę podgrzewałam na małym ogniu. Na koniec dodałam mozzarellę :) Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz