piątek, 22 kwietnia 2016

"Parfait" na przekąskę - z mrożonym musem truskawkowym, domową granolą i bananem

Dziś propozycja na II śniadanie bądź podwieczorek - truskawki + banan to idealnie połączenie, fajnie też komponują się z jogurtem naturalnym..gorąco polecam! :)


Składniki na 1 porcję:

  • ok. 3 łyżki jogurtu naturalnego (można zastąpić jogurtem greckim)
  • kilka mrożonych truskawek (do zblendowania) + kilka do ozdoby
  • pół banana
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki domowej granoli
Na początku zmiksowałam mrożone truskawki (można dolać ewentualnie troszkę wody/mleka jeśli ciężko zblendować). W szklance układałam na przemian: granolę, j. naturalny, mrożony mus truskawkowy, i znowu: granolę i jogurt nat., na końcu dodałam plasterki banana, ozdobiłam truskawkami (można dodać świeże jeśli akurat mamy:)) i posypałam wiórkami kokosowymi. Jeśli ktoś woli słodszą wersję, można do jogurtu naturalnego dodać trochę miodu:)
Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz