czwartek, 28 kwietnia 2016

Jaglanka z pomarańczą i żurawiną - czyli dawka energii na śniadanie !

Propozycja śniadaniowa, którą można również zapakować do słoiczka i wziąć na wynos do pracy/szkoły :) Pysznie i zdrowo z samego rana - zapraszam!

porcja zawiera: ok. 350 kcal; B:7,25; W:70,89; T:3,35.

Przepis na 1 porcję:

- 50 g suchej kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem)
- 1 pomarańcza
- 1 łyżka żurawiny suszonej
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- cynamon (opcjonalnie)
Jaglankę przepłukujemy na sitku zimną wodą, po czym gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ja gotuję ok. 12 min). Do ugotowanej kaszy dodajemy miód, siemię lniane, cynamon, pokrojoną w kostkę pomarańczę oraz żurawinę. Gotowe! 


3 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. smaczne zdrowe i w dodatku kolorowe zycze powodzenia pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń